• Verhoog uw
  prestaties met
  de PSA Suite
  voor Microsoft
  Dynamics 365

Verhoog uw prestaties met de PSA Suite in combinatie met het krachtige CRM platform van Microsoft Dynamics 365™

PSA
Met de PSA Suite verhoogt u uw prestaties en heeft u inzicht in alle belangrijke KPI’s van uw bedrijf.
De bezetting, productiviteit, efficiency en factureerbare tarieven van uw medewerkers zijn real time beschikbaar in een gebruikersvriendelijk dashboard.

De Projectmanagement module met pro-actieve alerts helpt uw projectmanager om binnen het budget te blijven en de werkzaamheden op tijd af te ronden. Het bijhouden van de actuele stand van zaken is kinderspel met de gebruikersvriendelijke Timesheet, Timesheet (line) en integratie met Outlook.

Beheer uw resources en middelen met de PSA Suite

PSA

Inplannen van uw middelen en vooruit kijken helpt u in het pro-actief beheren van uw zaken en op tijd ingrijpen indien nodig.

De PSA Suite voorziet u van 4 belangrijke modules:

 • De Professional Services Automation module o.a. Omzetverwachting, Begroting, Projectmanagement, Contractmanagement, Projecttransacties, Projectplanning, Resourceplanning, Tijd- en Kostenregistratie, Facturatie.
 • De financiële module genereert al uw journaalposten voor debiteuren, Omzetverantwoording en Onderhanden werk. De Financiële module voor Microsoft Dynamics 365 is een volledig boekhoudpakket met Grootboeken, Crediteuren, Debiteuren, Kasboek, Internetbankieren en de mogelijkheid voor het maken van rapportages. Voor meer informatie zie: assistancesoftware.nl/financials
 • De HRM module helpt u bij het werven, ontwikkelen en managen van uw resources. Voor meer informatie zie: assistancesoftware.nl/hrm
 • Tot slot de Portal module die u en uw medewerkers toegang geeft tot een zelf-service portal die kan worden aangepast aan uw eigen bedrijfsbehoefte. Voor meer informatie zie: assistancesoftware.nl/portal

De PSA Suite is de oplossing voor de Professional Services Industrie en gebouwd op de CRM module van het Microsoft Dynamics 365 platform. De PSA Suite is een op de cloud gebaseerde oplossing die draait op Microsoft Dynamics 365 of iedere privé cloud van uw keuze.

Geavanceerde Verkoopkans Module

Het CRM gedeelte van Microsoft Dynamics 365 biedt Verkoopkansen management. Met de PSA Suite breidt u de verkoopkansen module uit met Uurtarieven, Omzetverwachting per maand en Begroting per medewerker, product en activiteiten met het aantal uren

Zet uw verkoopkansen om in projecten

Nadat de Verkoopkans is gesloten kan deze geconverteerd worden naar een basisproject of een uitgebreid project met een projectsjabloon van uw keuze. Al de Tarieven, Omzetverwachting en Begroting zullen dan worden overgenomen naar het project.

PSA

Duidelijk inzicht in uw inkomsten

Een prognose maken van uw inkomsten is niet zo simpel. Als Professional Services Organisatie heeft u meerdere potentiële inkomstenbronnen en verwachte inkomsten gebaseerd op bestaande contracten. De PSA Suite combineert alle inkomstenbronnen tot een eenvoudig blad die u de inkomsten per maand of zelfs per week toont. U kunt een prognose maken van de volgende inkomstenbronnen:
 

 • Verkoopkansen met begrote uren
 • Verkoopkansen met vaste prijs en producten
 • Projecten met verwachte omzet gebaseerd op begrote uren
 • Vaste prijs projecten met termijnregeling
 • Terugkerende contracten zoals op abonnementen gebaseerde omzet

Uw begrote uren kunnen automatisch ge-update worden door de project- en resource planning. Met de mogelijkheid om per regel in de omzetverwachting aanpassingen te doen kun je eenvoudig en snel de omzetverwachting aanpassen. Het creëren van meerdere scenario’s door het toepassen van verschillende filteropties of exporteren naar een Excel sheet zijn standaard functionaliteiten.

PSA

Manage uw projecten op tijd en blijf binnen budget

Het managen van uw project en het binnen budget / op tijd leveren is de sleutel tot tevreden klanten. De PSA Suite is ontworpen om te kunnen werken volgens de BAFPA methodologie (zie assistancesoftware.nl/BAFPA).

Het creëren van een high level of gedetailleerde begroting is de basis. De volgende stap is het creëren van een projectplanning met de ingebouwde Gantt Chart functionaliteit met activiteiten en mijlpijlen. U kunt uw activiteiten toewijzen aan een enkele resource of een groep of aan equipment. De “drag and drop” functionaliteit helpt bij het makkelijk en snel managen van tijdlijnen. Bovendien biedt de PSA Suite ook een Inkooporder functie waar de aankopen geregistreerd en gemanaged kunnen worden.

Uw projectplanning kan uw omzetverwachting vullen en de begroting updaten; de keuze is aan u. In aanvulling op de activiteiten kunt u ook wederkerende activiteiten  aanmaken en afspraken inplannen. Door de Roll-Forward functie, kunnen projecten automatisch jaarlijks vernieuwd worden.

De afspraken zijn volledig geïntegreerd met Microsoft Outlook en kunnen volledig beheerd worden vanuit de Groepskalender. Tot slot is de projectplanning volledig geïntegreerd met de resource planningsmodule, waarin u de bezetting kunt beheren op basis van medewerkers of teams van medewerkers in het utilisatie overzicht.

PSA

Resource Management is de sleutel tot succes

Binnen de Professional Services Organisatie zijn de grootste kosten de terugkerende personeelskosten; het managen van uw resources en hun bezetting is een belangrijke sleutel tot succes van uw bedrijf. De PSA Suite is ontwikkeld om u hierbij te helpen. Het utilisatie overzicht laat u zien of uw resources zijn onder- of overbezet.

Met de integratie van Bing maps kunt u ook uw resources inplannen op basis van locatie. Resource teams aanmaken met specifieke vaardigheden helpt u de bij het vinden van de juiste persoon voor de werkzaamheden.

Met het Gantt Chart overzicht kunt u medewerkers en uitrusting managen. De filteropties helpen u om te weten wanneer en waar uw resources worden gebruikt en of materiaal beschikbaar is dan wel overboekt.

Direct uren boeken of via de Timesheet met outlook integratie, de keuze is aan u

Inzicht hebben in uw werkelijke bestedingen is belangrijk. Met de uitgebreide PSA Suite tarief calculatiematrix vindt u altijd het juiste tarief voor uw project. De PSA Suite voorziet in vier verschillende manieren voor het boeken van uren, de gebruikersinterface is ontworpen voor de verschillende behoeften van de diverse mensen.

U kunt uw uren invoeren met de ureninvoer app die beschikbaar is op uw mobiele device of op uw computer. De stopwatch functionaliteit registreert uw tijd in uren of minuten. Het is daarbij ook mogelijk om Microsoft Dynamics 365 taken te converteren naar een urenboeking.

Als u altijd onderweg bent en gedurende de dag veel verschillende afspraken hebt is het gebruik van de Timesheet met Outlook agenda integratie de beste optie voor u, maar heeft u meer herhalende taken en activiteiten? Kies dan voor de Timesheet Line optie. De keuze is aan u!

PSA

Managen van onkosten, vergoedingen en Equipment is essentieel

De bestedingen op een project zijn meer dan alleen uren. U dient in staat te zijn om uw kosten, vergoedingen en eventueel equipment te managen. Met de Assistance PSA Suite is dit mogelijk. Kosten kunnen worden geboekt op een project in de kostenmodule en gewijzigd per regel. Ook is het mogelijk productkosten te boeken op een project. De PSA Suite maakt hierbij gebruik van de Microsoft Dynamics 365 Product catalogus.
 

Specifieke vergoedingen kunnen worden ingesteld op project niveau, bijvoorbeeld dagvergoedingen. Tot slot kan equipment worden toegevoegd op een project. Wij hebben de standaard Dynamics 365 Equipment module uitgebreid met equipment tarieven. Met de Resource Entry sheet heeft u een overzicht van al de bestedingen en kunt u bestede uren , equipment en vergoedingen boeken op één projectblad.

PSA

Project accounting is de sleutel tot het beheren van uw project vanuit financieel perspectief

De PSA Suite voorziet u van managementgegevens. Bij het gebruik van een projectsjabloon die een volledige projectverdeling genereert is het mogelijk om het budget, omzetverwachting en bestedingen per item te managen. Daarnaast is het mogelijk om de prijsafspraak per project item en project vast te leggen.

De PSA Suite ondersteunt regie (uurtarief), vaste prijs, wederkerende, producten en vele andere prijsafspraken die in alle combinaties gebruikt kunnen worden binnen een project. Ook is het mogelijk om een extra niveau aan te brengen en meerdere projecten aan een programma te koppelen. Met de Revenue Recognition module kunt u uw inkomsten al herkennen op het project level gebaseerd op de percentage compleet en de actuele compleetheid.

Hiermee heeft u een compleet financieel overzicht van uw projecten met onze out-of-the-box overzichten en Dashboards. De omzetmodule creëert een snapshot per maand, gebaseerd op de bestedingen en het percentage gereed. Na het posten zal de PSA Suite een omzetboeking maken in onze financiële module.

PSA

Van funnel tot cash

De PSA Suite voor Microsoft Dynamics 365 breidt het krachtige Dynamics 365 platform uit met een complete PSA oplossing inclusief facturering en boekhouding. Het is mogelijk om een factuur per project te generen waardoor u meer controle hebt over het factuurproces. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de Batchfacturatie waarmee meerdere facturen voor verschillende projecten kunnen worden aangemaakt.

Assistance PSA Suite ondersteund de volgende factuurtypes:

–Uren en kosten gebaseerd op uurtarief
–Uren en kosten gebaseerd op dagtarief
–Vaste prijs gebaseerd op percentage gereed en mijlpaal

–Vaste prijs gebaseerd op termijnen
–Wederkerend of wederkerende producten van abonnementen
–Producten, equipment en andere declarabele kosten

De PSA Suite genereert ook verkoopboekingen voor elke factuur. Deze kunnen gebruikt worden om te posten in uw financiële back-end of direct in onze financiële module met volledige boekhoudfunctionaliteit.

Meer informatie & Downloads

Wilt u meer weten over de Assistance PSA Suite? Neem dan gerust contact met ons op of klik hier voor een overzicht van onze Prijzen en Licenties.
 

Whitepaper: Waarom PSA Suite dé oplossing is

De Assistance PSA Suite is alles wat uw organisatie nodig heeft, in één software pakket. Dit document laat zien waarom, en legt uit hoe de Assistance PSA Suite de IT problemen oplost die veel bedrijven dagelijks ervaren. U kunt dit document bekijken door op de afbeelding hieronder te klikken of download deze hier.


Licenties & Prijzen PSA Suite

De Assistance PSA Suite is ontworpen voor alle bedrijfsgroottes; klein, midden en groot. U heeft al een licentie vanaf 15 euro per gebruiker per maand. Kies zelf uw Licenties om zo de optimale mix te creëren die het beste bij uw behoeften past.

Klik hier voor de PSA Suite Licenties en Prijzen

Bekijk de Videos

Assistance Software heeft een serie video’s gecreëerd die u helpt om de mogelijkheden te ontdekken van onze software oplossingen voor uw bedrijf. Ze geven een duidelijk beeld van de mogelijkheden en gebruiks- vriendelijkheid van onze oplossingen.

Bekijk de video's hier

Gecertificeerde Partners

Selecteer uw lokale partner vanuit ons wereldwijde partnernetwerk.

Zoek een Certified Partner